Snoeien bomen

Iedere boom moet wel eens op gesnoeid worden om de boom gezond te houden en de omgeving rond de boom veilig te houden .Het snoeien gebeurt met behulp van een hoogtewerker om onze veiligheid te garanderen en een vlotte snoeibeurt uit te voeren. Iedere boom vraagt een ander aanpak bij het snoeien, dit maakt het snoeien van bomen een leuke opdracht in de winterperiodes.

Indien de boom niet meer veilig is voor de omgeving moet deze geveld worden. Alle stammen worden afgevoerd voor verwerking indien de klant ze zelf niet nodig heeft voor de houtkachel. Takken worden versnipperd en worden op bedrijf verwerkt of afgevoerd voor verdere verwerking in de compostering van groenafval.

Houtsnippers zijn een goede bodembedekker en afhankelijk van welke houtsnippers is dit een goedkope investering die zijn vruchten afwerpt:

  • op korte termijn (onkruid onderdrukking en minder onderhoud in tuin)
  • op lange termijn (bodemverbetering en voedingstoffen voor de beplanting)

Houtsnippermix is te verkrijgen bij ons. Houtsnippermix is een mix van wilgen takken, populieren, Elzen,… . Er wordt enkel takken versnipperd zonder bladeren dit voorkomt snelle opwarming en schimmelvorming in de houtsnippermix .

Categorie: